Sanomalehti edelleen suosituin lukuväline

Kansallinen Mediatutkimus
• Painettu lehti on yhä suosituin lukuväline, kun tarkastellaan viikoittaista lukemista.
• Painettuun lehteen tarttuu viikoittain 78 % ja johonkin digitaaliseen välineeseen 65 % suomalaisista.
• Digitaalisen lukemisen välineenä älypuhelin on saavuttanut tietokoneen, tablettien suosio on hieman hiipunut.

Sanomalehti on edelleen suomalaisten suosituin lukuvälinen, kun tarkastellaan viikoittaista lukemista. Asia selviää Kantar TNS:n toteuttamasta Kansallisesta Mediatutkimuksesta (KMT), jossa selvitettiin sanoma-ja aikakauslehtien lukijamääriä sekä lukutottumuksia. Painettuun sanomalehteen tarttuu viikoittain 78 % ja johonkin digitaaliseen välineeseen 65 % suomalaisista. Digitaalisen lukemisen välineenä matkapuhelin on odotusten mukaisesti saavuttanut tietokoneen, tablettien suosion jopa hieman hiipuessa.

Lapin Kansan viikoittainen lukijamäärä on 95 000, kun vuosi sitten vastaava luku oli 96 000. Päivittäin lehti tavoittaa 55 prosenttia lappilaisista. Luvut eivät sisällä Lapin Kansa digisisältöjen lukijoita. Luvuissa on mukana myös Pohjolan Sanomien lukijat viime syksyn ja talven ajalta. Lapin Kansa ja Pohjolan Sanomat yhdistyivät yhdeksi lehdeksi huhtikuussa 2017.

Uuden Rovaniemen painetun lehden lukijamäärä on 38 000 ja Lounais-Lapin 34 000.

Kansallinen Mediatutkimus (KMT) on printtimedia-alan yhdessä tilaama tutkimuskokonaisuus. Tietoa tutkimukseen kerättiin puhelinhaastatteluin, joita tehtiin yli 26 000.