Harrastuskausi starttaa kesän jälkeen – kerro tarjonnastasi innokkaille lappilaisille!

Kesälomien jälkeen alkaa jälleen arki, johon harrastukset kuuluvat tärkeänä osana. Mistä harrastuksista lappilaiset ovat kiinnostuneita?

Lappilaiset liikkuvat entistä aktiivisemmin

Ihmiset ovat yhä enemmän tietoisia liikunnan positiivisista vaikutuksista elämään ja pyrkivät sovittamaan liikunnan osaksi kiireistä arkea. Lähes 30% lappilaisista käyttää mielellään ylimääräisen rahan liikuntaharrastuksiin tai muihin harrastuksiin ja harrastusvälineisiin. Suurimpia kasvajia liikuntaharrastusten saralla ovat juoksu, kuntosaliharjoittelu, salibandy ja ratsastus. Lapset viihtyvät erityisesti jalkapallon, jääkiekon, pyöräilyn, hiihdon ja uinnin parissa. 74 % lappilaisista harrastaa liikuntaa vähintään viikoittain.

Lappilaiset liikkuvat:

Lappilaiset ovat kiinnostuneita myös monenlaisista kulttuuriharrastuksista

Noin kolmannes lappilaisista käy ainakin muutamia kertoja vuodessa erilaisissa kulttuuritapahtumissa kuten elokuvissa, kevyen musiikin konserteissa, teatterissa, museoissa tai taidenäyttelyissä. Naiset ovat jonkin verran aktiivisempia kulttuuripalvelujen käyttäjiä kuin miehet. He käyvät miehiä useammin teatterissa, museoissa tai taidenäyttelyissä sekä viihtyvät kirjojen, käsitöiden ja musiikin parissa. Miehet sen sijaan käyvät aktiivisemmin urheilutapahtumissa.

Luovia taideharrastuksia, kuten soittamista, laulamista, näyttelemistä, kaunokirjallisten tekstien kirjoittamista ja kuvataiteita harrastaa kolmasosa väestöstä. Yleisimpiä luovat taideharrastukset ovat lapsilla. 14% lappilaisista on kiinnostunut vapaaehtoistyöstä.

Yrittäjä tai seuratoimija, tämä on paras hetki miettiä syksyn markkinointisi valmiiksi.

Lapin Kansan Vapaa-aika-teema starttaa syksyn harrastuskauden. Teema näkyy juttuina ja mainontana Lapinkansa.fi-sivustolla sekä Lapin Kansan sovelluksessa kuukauden ajan 16.8.-15.9. Lisäksi 23.8. julkaistava Vapaa-aika-teemalehti puhuttelee lukijoita monipuolisella harrastussisällöllään. Lue lisää mainosratkaisuista alta ja ole mukana sesongissa! Kysymysten herätessä, ota yhteyttä. Autamme mielellämme!

Tutustu Vapaa-aika-teemaan:

Vapaa-aika

Vapaa-aika-teema starttaa syksyn harrastuskauden 16.8.-15.9. tarjoilemalla inspiraatiota ja harrastusideoita syksyn vapaa-ajan viettoon. Teema näkyy juttuina ja mainontana Lapinkansa.fi-sivustolla sekä Lapin Kansan sovelluksessa. Lisäksi 23.8. julkaistava Vapaa-aika-teemalehti puhuttelee lukijoita monipuolisella harrastussisällöllään.

Lue lisää

Lähteet:

Suomalaisten vapaa-aika lisääntyy ja päivärytmit myöhentyvät Ajankäytön muutokset 2000-luvulla 2012, Tilastokeskus
Alueellinen terveys- ja hyvinvointitutkimus 2016.Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Jäsenmääräisesti suosituimmat urheilulajit Suomessa, Nordic Hall
TNS Atlas 2016, Kantar TNS Oy
KMT Alueellinen 2016