Lounais-Lapin jakelu laajenee Tornionjokivarressa

Haja-asutusalueiden jakelua parannetaan Tornionjokivarressa.

P-S Suorajakelu laajentaa kesäkuun alussa jakeluaan yhdeksään kylään Torniosta Aavasaksalle. Näissä kylissä myös Lounais-Lappi-lehden jakelu paranee.

– Kylien asukkaat tulevat pitkän tauon jälkeen saamaan tuoreen kaupunkilehden omaan postilaatikkoonsa sekä keskiviikkoisin että lauantaisin, Lounais-Lapin myyntijohtaja Henri Mattinen lupaa.

Lounais-Lapin jakelun hoitaa pääasiallisesti P-S Suorajakelu, jonka jakelualue Meri-Lapissa on tähän saakka ulottunut kaupunki- ja kuntakeskustojen lisäksi suurimpiin ja lähimpiin kyliin. 1. kesäkuuta alkaen Lounais-Lappi jaetaan Vojakkalaan, Kukkolaan, Karunkiin, Korpikylään, Aapajoelle, Ylitorniolle, Kainuunkylään ja Pekanpäähän. Näissä kylissä on yhteensä noin 2600 taloutta.

Aikaisemminkin lehti on jaettu Ylitorniolle, mutta moni kylä Tornionjokivarresta on jäänyt vaille lehteä.

– Kun sen tulo aikanaan loppui, harmittihan se. Kylässä on paljon ikäihmisiä, jotka eivät pääse itse hakemaan lehteä, joten olen monesti hakenut kauppakeskuksesta lehtiä ja vienyt niitä naapureilleni. Uusi jakelu on kyllä hyvä juttu, Korpikylässä asuva Anne Pieskä iloitsee.

Uudet aluelaajennukset liittyvät Suomen suoramainonta -ketjun valtakunnalliseen pyrkimykseen parantaa palvelutasoa ketjun jakeluyhtiöissä.

– Tutkimme ja toivomme löytävämme lisää uusia alueita omaan jakeluverkkoomme vielä tämän vuoden puolella, Suomen suoramainonta Oy:n tuotannon kehityspäällikkö Jenna-Riina Ylimys kertoo.

Jakelun laajentumisen myötä P-S Suorajakelun jakelun piirissä on noin 33 000 kotitaloutta Meri-Lapissa.

– Lounais-Lapin jakelua hoitaa lisäksi Alma Manu, jonka jakelualueita ovat muun muassa Ruottalan alue sekä tietyt haja-asutusalueet Simossa ja Tervolassa. Alma Manu jakaa Lounais-Lapin lauantaisin myös Arpelaan, Mattinen sanoo.

Lisäksi Lounais-Lapilla on kaikkiaan 21 noutopistettä ympäri Meri-Lappia. Lounais-Lapin näköislehteä voi lukea maksutta osoitteessa www.lounaislappi.fi.